Wat kan Mandriva Linux 2006 voor thuisgebruikers betekenen Deel 1

English version

See here.

Inleiding tot het artikel

Dit artikel werd reeds enige tijd geleden geschreven voor het online Digitaal Magazine Computertaal, dat wordt verspreid via de website www.computertaal.info. Het heeft vooral als bedoeling lezers die twijfelen of Linux iets voor hun zou kunnen zijn zo duidelijk mogelijk te informeren over alle positieve en negatieve kanten ervan. Op die manier kunnen zij veel beter gefundeerd beslissen een poging te wagen met Linux of niet. Het artikel werd gepubliceerd in de derde uitgave van hun digitaal magazine DMC. Voor de engelstalige vertaling heb ik deze website opgezet en vandaag heb ik dan ook maar het nederlandstalige origineel er hier aan toegevoegd.

Up-to-dateness: Aangezien ik dit artikel reeds schreef in november, is er intussen al weer het een en het ander van evolutie geweest. Dit betekent echter enkel dat er een aantal zaken aan toe zouden kunnen worden gevoegd. Maar naar mijn gevoel verliest het artikel hierdoor maar weinig aan waarde, aangezien het merendeel nog steeds relevant blijft. Ik heb geprobeerd zo correct mogelijk te zijn in dit artikel, en heb daarvoor zoveel mogelijk nagekeken wat ik niet helemaal zeker was, maar het is nog steeds mogelijk dat er hier of daar een foutje of vergetelheid in is geslopen. Indien je dus iets zou vinden dat beter zou worden veranderd, gelieve me dat dan te signaleren via mijn website: coulier.org.

Inhoudstafel

Deel 2

Wat kan Mandriva Linux 2006 voor thuisgebruikers betekenen?

Moeten alle thuisgebruikers overschakelen?

Deel 3

Overschakelen of niet?

Van twee walletjes eten

En waarom Mandriva en niet een andere distributie?

Deel 4

Wat krijg je bij een installatie van Mandriva Linux?

Deel 5

Wat kan verbeteren?

Conclusie

Meer informatie


Andere formaten

Dit artikel kan voor makkelijk off-line lezen hier in pdf formaat worden gedownloaded. Voor zij die dit artikel zouden wensen te gebruiken als basis voor een eigen werk, kunnen dit doen onder voorwaarden van de hierna vermelde licentie. Het originele document in ODT formaat (Open Document Format, kan worden bewerkt met o.a. OpenOffice.org) kan hier worden aangetroffen.

                              Volgende

Licentie

Dit werk valt onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 licentie. Om een copie te verkrijgen van deze licentie, bezoek http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ of stuur een brief naar Creative Commons, 543 Howard Street, 5th Floor, San Francisco, California, 94105, USA.

De naamsvermelding die dient te gebeuren betreft de naam Wim Coulier en de website http://www.coulier.org.